منتدي كلية التربية جامعة المنصورة
عزيزنا الزائر أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد يتوجب عليك التسجيل لرؤية المواضيع والمشاركة للتسجيل اضغط هنا أو قم بتسجيل الدخول
منتدي كلية التربية جامعة المنصورة
عزيزنا الزائر أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد يتوجب عليك التسجيل لرؤية المواضيع والمشاركة للتسجيل اضغط هنا أو قم بتسجيل الدخول
منتدي كلية التربية جامعة المنصورة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى تجمع لشباب كلية التربية جامعة المنصورة
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
 
 إعــــــــلان هــــام

 

 

 

أعضائنا واحبتنا الكرام نحيطكم علما بأنه قد تم نقل موقع كلية التربية لرابط جديد
وسيرفر جديد وتم ترقية الموقع بالكامل  وتحديثه بإمكانيات أفضل وأعلى
من خلال خطة تطوير موسعة .. سوف ترون وتلاحظون الإمكانيات الجديدة
والتغيرات  والفروق الواضحة التي هي في صالح تقدم وتطور موقع الكلية
من فضلك انتقل الأن للموقع الجديد من خلال الضغط على الرابط التالي
 
 
فضلا لا أمرا نتشرف بزيارتك للموقع بحلته الجديدة وسجل عضويتك من جديد
ننتظر كل أعضائنا الكرام ومشرفينا على موقعنا الجديد
**مع تحيات /مدير المنتدى
 
 
 

 

 اكلات زمان...............

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
amenelhoda
مشرف
amenelhoda


عدد المساهمات : 147
نقاط : 15783
تاريخ التسجيل : 02/03/2010

اكلات زمان............... Empty
مُساهمةموضوع: اكلات زمان...............   اكلات زمان............... Emptyالإثنين 09 أغسطس 2010, 4:08 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

حبيت اليوم نقدم لكم اكلات زمان

ظهر اكلات جديدة وسهلة ونسيتنا اكلات زمان لكن انا حبيت اني ارجعها من جديد لااحلي الاعضاء
يلا نشوف الاكلات وتعالوا نقول للزمان ارجع يازمان


نبدأ بطبقالاول وهو البصاره

1/2 كوب من الماء. التحضير:يغسل الفول جيدا و ينقع بالماء مدة ساعتين ثم يسلق في وعاء الضغط (برستو).
يطحن في خلاط كهربائي مع قليل من الماء بحسب الحاجة (على ان يبقى المزيج شديدا نوعا ما) ، ثم تضاف اليه الملوخية ، ويتابع الطهو حتى ينضج الكل.
يسخن الزيت و يقلى فيه الثوم و البصل و الكزبرة ،وينثر عليه الملح والكمون ثم يضاف الى مزيج الفول.
يقدم الطبق ساخنا.
المفتقة المصرية

المقادير:


1 كيلو عسل اسود
نصف كوب حلبة مطحون طحن ناعم
2 ملعقة كبيرة دقيق
كوب صغير زيت نقى
نصف كوب سمسم محمص
كوب فول سودانى مكسر فقط


الطريقة:

ضعى العسل فى وعاء وضعيه على النار حتى تظهر فقاقيع مع التقليب ولا تتركية يغلى
احضرى الحلبة المطحونة وضعيها على العسل مع التقليب جيدا حتى يمتزجوا وضعيهم على النار مرة اخرى
بمجرد ظهور فقاقيع اخرى ابعدى الوعاء عن النار لان كثرة الغليان يمررها وينشفها
احضرى اناء اخر واخلطى فيه الزيت والدقيق وحمريهم على النارحتى يصبح لونه اشقر ثم ضعى السمسم والفول عليهم وقلبى حتى يصبح لونهم اشقر ايضا ( لا تحمريهم كثيرا فى الزيت )
ضعى خليط الزيت والدقيق على العسل والحلبه واخلطيهم جيدا
واتركيهم حتى يبرد الخليط
احضرى برطمانات زجاجيه وعقميها على لهب النار واتركيهم ينشفوا حتى لا تفسد المفتقه وصبيهم داخل البرطمان
واخيرا تؤكل با العيش التوست او لعمل ساندويتش مثل المربى.

المخروطة
اكلة تنتشر فى الوجه البحرى و القبلى ولكن باختلاف الاضافات
عبارة عن دقيق وماء وملح بسيط بدون مقادير حتى تتكون معك عجينة شبه عججينة السمبوسك وتفرد بالنشابة ثم تقطع بالسكين لشرائح طولية رفيعة شبه الاسباجتى ويفضل استعمال ماكينة اللازنيا نفردها فيها ثم نقطعها شرائح ثم فى حلة البخار نضع فى الجزء السفلى ماء يغلى و فى الجزء العلوى قطعة شاش ونضع شرائح العجين ونغلق عليها حتى تنضج بالبخار للاكل : فى الوجه القبلى يسمونها المخروط فقط ويضيفون لها العسل الاسود
وفىالوجه البحرى اسمها مخروطة ويضاف لها سكر بودرة او عسل نحل يذوب فى لبن دافئ وممكن سمنة حسب الرغبة.

طريقة عمل الشلولو:
دى اكله فرعونية صميمة ومشهورة قوى لدى الاخوة الاقباط خصوصا ايام الصيام

كوب ماء بارد

1 ليمونة

نصف بصلة (مقطعة قطع صغيرة)

6 فصوص ثوم (مفروم)

1 كوب ملوخية ناشفة

ملح حسب الطلب


توابل (شطة - كمون)
والطريقة
نضع الماء على النار ثم نضيي البصل و التوم ثم الملوخية مع التقليب ثم التوابل حسب الرغبة
ثم الليمون بقشره
وبعدين فى ناس بتحطها فى الخلاط مع رز مستوى وتضرب جيدا ثم تؤكل.

المكرونة باللبن "طبق حلو" من الوجه البحرى
مكرونه اقلام التى تستخدم فى طاجن المكرونة بالبشامل بتتسلق مع لبن وسكر وسمن لغاية ماتسيح ومعالم المكرونه تنتهى وتبقى وبعدين تتحط فى صينيه وطبعا فيها مكسرات وزبيب وبعدين يتحط على وش الصينيه سمن ..وتدخل الفرن...........

الشعرية باللبن
وهى عبارة عن شعرية عادة نحمصها فى طاسة حتى تحمر ثم نضيف اليها اللبن تدريجيا يعنى شوية ولما تغلى نزود وهكذا حتى تستوى لان لو صبينا اللبن مرة واحدة هتتشربه وتعجن وهى المفروض تبقى شبه الشوربة وبعدين نزودها ملح حسب الرغبة
وطعمها تحففففففففففه...
وفى اكله كمان بالشعريه هى
الشعرية بالسكر:
نسلق الشعريه فى ماء عادى حتى تنضج وتشرب مائها ثم نضيف لها السكر وناكلها.

هذه الاكلات بعد جبرتى الطويلةههههههههههههههههه ياريت الاكلات تعجبكم
يتبع ان شاء الله.







الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Ahmed
المدير العام
المدير العام
Ahmed


عدد المساهمات : 1111
نقاط : 19021
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
العمر : 32

اكلات زمان............... Empty
مُساهمةموضوع: رد   اكلات زمان............... Emptyالإثنين 09 أغسطس 2010, 5:41 pm

شكرا كتير على مجهودك الرائع .. مستنين الأعضاء يجربوا ويقولولنا رأيهم .... أوعى تكون المقادير غلط هيودوك فى دهية ..ههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://tarbiaa.yoo7.com
lover
مشرف
lover


عدد المساهمات : 764
نقاط : 16313
تاريخ التسجيل : 28/03/2010
العمر : 31

اكلات زمان............... Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات زمان...............   اكلات زمان............... Emptyالثلاثاء 10 أغسطس 2010, 2:25 pm

نبدأ بطبقالاول وهو البصاره

1/2 كوب من الماء. التحضير:يغسل الفول جيدا و ينقع بالماء مدة ساعتين ثم يسلق في وعاء الضغط (برستو).
يطحن في خلاط كهربائي مع قليل من الماء بحسب الحاجة (على ان يبقى المزيج شديدا نوعا ما) ، ثم تضاف اليه الملوخية


متاكد انها ملوخية ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ scratch scratch
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Ahmed
المدير العام
المدير العام
Ahmed


عدد المساهمات : 1111
نقاط : 19021
تاريخ التسجيل : 11/02/2010
العمر : 32

اكلات زمان............... Empty
مُساهمةموضوع: رد   اكلات زمان............... Emptyالثلاثاء 10 أغسطس 2010, 5:54 pm

لو فى حاجة غلط قولوا بدل ما الأكل يبوظ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://tarbiaa.yoo7.com
سندريلا
مشرف
سندريلا


عدد المساهمات : 529
نقاط : 15655
تاريخ التسجيل : 25/07/2010
العمر : 32

اكلات زمان............... Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات زمان...............   اكلات زمان............... Emptyالثلاثاء 10 أغسطس 2010, 6:00 pm

شكرا كتير ع مجهودك بصراحة مش مخلينا عايزين حاجة انتوا عملتوا الحلويات الفطار علينا بقى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلات زمان...............
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي كلية التربية جامعة المنصورة :: الصحة والمطبخ-
انتقل الى: